Gå till www.franticfive.se

lördag 29 januari 2011

Strängnästurnén, stopp 1: Tokmunken

Riggat och klart inför kvällens spelning!

Så var det äntligen dags för första stoppet i vår Strängnästurné och premiären med den nya banduppsättningen! Som värd för kvällens drabbning stod Tokmunken Pub & Restaurang, en liten men ack så trevlig pub i Strängnäs centrum. Att rigga upp grejerna visade sig bli något av en utmaning. Scenen var mycket liten och efter mycket trixande och improviserande lyckades vi tillslut få all utrustning på plats. Nästa utmaning var att få till ljudet i den lilla lokalen med sin låga takhöjd. På något vis lyckades dock Lorran, vår ljudansvarige, få till ett mycket fint ljud.

Vi skulle gå på scen strax innan midnatt så vi var på plats runt 23:00 för att mingla runt lite. Redan då började det fyllas upp med folk och när det väl började dra ihop sig var det fullt på stället.

Vi drog igång första låten, Whole Lotta Rosie, och redan där märktes det vad det skulle bli för spelning. Vi hade total respons från publiken! Många var i och för sig kompisar och bekanta som inte hade sett oss spela på mycket länge. Men det var för det inte värt mindre, snarare tvärtom.


Lagom när vi började bli riktigt varma framåt refrängen i andra låten, White Wedding, så hände det som inte får hända - en säkring gick på matningen till stegvagnen och allt ut-ljud försvann!
- "Ånej, ska det bli en sån spelning?", var första tanken.

Snabbt som attan återställdes snabbsäkringen och vi gjorde ett nytt försök. Som tur var så höll den sedan resten av spelningen.


Till skillnad från många andra spelningar så körde vi denna gång endast ett, lite längre, set. Det gjorde absolut ingenting för publiken var med oss hela vägen och i takt med att det blev tyngre låtar så röjdes det bara mer och mer! När vi kom till avslutningslåtarna, Killing In The Name och Smells Like Teen Spirit så hoppades det friskt ute i publiken! Den relativt lilla lokalen gjorde det hela bara ännu bättre, det var riktigt tight och det blev ett jäkla tryck!

Tack till alla som kom och röjde och rockade lös! Det var grymt roligt och vår premiär kunde inte gått bättre! Tack även till Tokmunken för att vi fick komma och spela och till Lorran som i vanlig ordning såg till att ljudet var så bra det bara gick!

Nu laddar vi i bandet om till på lördag (5/2)! Då är det dags för UnderBar Restaurang & Nattklubb, ses där!

Setlistan för kvällen
Whole Lotta Rosie - AC/DC
White Wedding - Billy Idol
Paranoid - Black Sabbath
Minus Celsius - Backyard Babies
Deuce - Kiss
American Idiot - Green Day
Breaking The Law - Judas Priest
Are You Gonna Go My Way - Lenny Kravitz
Hells Bells - AC/DC
Last Caress - Misfits
(You Gotta) Fight For Your Right (To Party) - Beastie Boys
Toys And Flavors - The Hellacopters
Mother - Danzig
Detroit Rock City - Kiss
Enter Sandman - Metallica
Double Nature - Mustasch
Killing In The Name - Rage Against The Machine
Smells Like Teen Spirit - Nirvana

Fotnot
Det kändes först lite overkill med kravallstaket framför scenen. Men i efterhand när man såg att det låg en smärre glasinsamling längs hela scenen så var det nog ändå bra till skillnad från om det legat i någons pedalbord :)

Rock on!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar