Gå till www.franticfive.se

tisdag 21 december 2010

Vi har spelat in vår första demo!

Matilainen i sitt trumbås invirad i kablage

I december spelade vi in vår första demo! Vi har pratat om det under en längre tid men det har liksom aldrig blivit av. Skillnaden nu var att det var en mängd intressanta krogar som är intresserade av att boka in oss men som först ville höra hur vi låter. Det gjorde att vi fick lite fart!

Eftersom vi är ett liveband tyckte vi att det var lite overkill och "fusk" att göra en traditionell studioinspelning. Man vill ju höra hur vi låter live, då ska vi ju spela in live! Tyvärr hade vi ju inga spelningar inbokade i november och december så det skulle vi få lösa i replokalen.

Sagt och gjort. Vi tog hjälp av Henke Borg som bekvämligt nog har en studio vägg-i-vägg (vi ville att det skulle låta "live", inte "skit" ;). Vi mickade upp hela rasket och ställde oss sedan och körde mer eller mindre ett vanligt rep som Henke spelade in.

Lite provisorisk kabeldragning i replokalen och sen var det bara att köra.

Lite ovant var det för några av oss och det blev lite "röda-lampan-feber" men det flöt på rätt bra. De flesta låtarna satt på första tagningen.

Henke finlirar med mixningen.

Sedan var det bara att vänta på att audiofilen Henke skulle vara hyffsat nöjd med mixen. Det var viktigt att det inte rättades till för mycket fel, målet var att det ska låta så nära sanningen som möjligt. Mesta tiden lades på att få till mastringen. Och det blev riktigt bra!

Matilainen, Tobbe och Bånge provlyssnar

Totalt blev det fyra låtar färdigställda;
- Whole Lotta Rosie - AC/DC
- Toys & Flavors - The Hellacopters
- Deuce - Kiss
- Killing In The Name - Rage Against The Machine

Den färdiga demon redo att skickas.

För er som är nyfikna på hur det låter kan jag lugna med att låtarna kommer upp siten inom kort, ni får hålla er lite till.
Update 27/12 - Nu finns demon uppe på Myspace!

Missa inte heller spelningarna i vinter: http://blog.franticfive.se/2010/12/inbokade-spelningar.html

Stort tack till Henke Borg! Det blev grymt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar