Gå till www.franticfive.se

onsdag 21 juli 2010

Stockholms skärgård - Linanäs

Lördagen den 17:e juli var det så dags att bege sig ut för årets första skärgårdsspelning, något som aldrig direkt tar emot. Vi fuskade lite och mönstrade på Björnes båt, Fantasy, redan på fredagen för lite uppvärmning; lite bluesande från flybridge.

Lorran, Rasmus, Bånge, Kapten Björne och Matilainen njuter uppe på flybridge.

Rasmus tog en akustisk gura och njöt i solnedgången.

Flybridge på Princessen räcker precis till för ett band att stå och väsnas på.

Lördag förmiddag styrde vi kosan mot Linanäs (Ljusterö) och restaurangen Skärgårn. Ett helt fantastiskt ställe som precis är på sluttampen av en renovering vilket gjorde stället om möjligt ännu schysstare.

Vy in mot matsalen från en av bryggorna (med Matilainens trummor skymtandes i bakgrunden).

Vi spelade två set och ett extranummer. Första set körde vi av rätt tidigt runt 21:00. Gensvaret från publiken var riktigt bra. Det var full fart på dansgolvet även om många satt kvar och lyssnade ute på uteserveringen. De gamla "dängorna" (som t.ex. Whole Lotta Love) kändes som extra uppskattade.

23:00 stängde baren på uteserveringen och många flyttade sig inåt till baren inomhus. Ypperligt tillfälle att dra på andra set med det lite tyngre artilleriet! Publiken hade hunnit fått några till bärs innanför västarna och med minst dubbelt så mycket folk framför scen så blev det riktigt bra drag under hela setet, för att sedan som så många gånger tidigare explodera mot slutet. När vi passerade Enter Sandman och klev in på Double Nature så började det bli ordentligt drag för att sedan bli helt galet när vi körde Killing In The Name och därefter Smells Like Teen Spirit (efter lite skrik från publiken).


Trots att Rasmus, vår sångare, varit förkyld i tre veckor och hade trasig sångröst så gjorde vi det bästa av situationen och det blev en mycket lyckad spelning! Skönt ställe och krögare samt grymt drag på publiken.

Låtlistorna för kvällen
Set 1
Paranoid – Black Sabbath
Whole Lotta Rosie – AC/DC
Keep On Rockin' In The Free World - Neil Young
Whole Lotta Love – Led Zeppelin
Doctor Doctor – UFO
Sleeping My Day Away – D-A-D
Use Somebody – Kings Of Leon
You Gotta Fight For Your Right – Beastie Boys
Somebody To Love – Jefferson Airplane

Set 2
Cochise – Audioslave
Minus Celcius - Backyard Babies
Mother – Danzig
Toys And Flavors – Hellacopters
Breaking The Law – Judas Priest
Hells Bells – AC/DC
Seven Nation Army – White Stripes
Enter Sandman – Metallica
Double Nature – Mustasch
10 000 feet – Wolfmother
Killing In The Name – Rage Against The Machine

Extranummer
Smells Like Teen Spirit – Nirvana

Nästa lördag är det dags att spela på samma ställe igen. Men då blir det från Björnes båt under lunchen för Poker Run 2010. Ses där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar