Gå till www.franticfive.se

måndag 26 juli 2010

Frantic Five skärgårdsrock, dag 2 och 3

Nu är vi hemma igen efter tre härliga dagar i skärgården. Rapport från dag 1 hittar ni här. Vi vaknade andra dagen till ett grått väder, nordanvind och en dropp i temperatur på minst 10 grader. Lite kontrast mot gårdagen. Trots detta gled vi runt och hade det gött under dagen för att på eftermiddagen landa i Sandhamn där vi rev av två låtar inne i hamnen (kolla in på Facebook, någon i publiken filmade en snutt). På kvällen blev det rockfest i båten och det hela avslutades på krogen nere i hamnen.

Wolfmother - 10,000 feet spelas för Sandhamnspubliken.

När vi vaknade dag 3 var det bara att snabbt försöka komma igång. Vid 11:30 skulle vi befinna oss vid Restaurang Skärgårn i Linanäs, inbokade att spela för Poker Run-gänget när de käkade lunch. Vi anlände precis när de första båtarna började anlända till hamnen. Det var mycket folk på plats, dels deltagarna i Poker Run men även massor med folk som åkt till hamnen för att kika på alla båtar. Svårt att uppskatta hur många det kan ha varit men en gissning är minst 1 000 personer.

Uteserveringen på Restaurang Skärgårn


Snabbt som attan riggade vi ordning grejerna och plockade upp vår basist Roger som inte kunde vara med hela helgen utan hade tagit bilen direkt till Linanäs. Sedan var det bara att dra igång!

Det var en riktigt utmaning att spela med den setupen vi hade. Trummis, basist och sångare stod uppe på flybridge och gitarristerna nere på akterdäck. Det blev lite problematiskt med kommunikationen "på scen" men det gick ändå riktigt bra och det var framförallt jäkligt roligt och besökarna verkade uppskatta spektaklet! Stort tack till Björne och Lorran som fixade och trixade med ljudet för att försöka få till en bra ljudbild uppe på kajen (något soundcheck hann vi ju inte med).Precis när sista tonen ljöd i sista låten började det komma regnstänk, snacka om tur! Efter att ha käkat Skärgårn's fantastiska hamburgertallrik började vi puttra tillbaka mot Vaxholm. Planen från början var att köra lite spontan-rock även lördag kväll men vädret, som bara blev sämre, satte stopp för det. Vi roddade av båten och käkade en middag hemma hos Björne i Vaxholm följt av lite rock i vardagsrummet och krogbesök innan det var dags att tacka för oss för denna gång.

Tack till Björne för en (än en gång) grym rock-helg i skärgården, tack till Lorran för grymt käk och tack till alla er andra som gjorde detta till en helt fantastisk helg.

Nu tar vi en liten paus i sommarturnén, nästa publika spelning är på "Beachen" i Strängnäs den 27/8, vi ses där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar