Gå till www.franticfive.se

onsdag 3 mars 2010

Bra drag på BK Bar februari 2010

Lördagen den 27/2 var det dags igen för en lokal spelning i Strängnäs, denna gång på BK Bar. Tidigare spelningar där har varit mycket lyckade och, som tur var, blev detta inget undantag.

Extra kul denna gång var att på fredagen ringde Tomas från Soundservice. Han undrade om det var ok att han testade lite av sin ny-införskaffade utrustning på vår spelning. Inte för att vårt PA är dåligt på något vis, långt därifrån, men Tomas grejer är bra mycket större och bättre. Att sedan Johan från samma företag stog och mixade hela kvällen gjorde inte saken sämre. Vi hade riktigt bra ljud på scen och enligt utsago grymt ljud ut.

Det var ganska bra med folk på stället. Jag har inte sett någon officiell siffra men det enligt uppgift var det strax under 500 personer.

Första set drog igång ca 23:30 och publiken var lite avvaktande. Det var visserligen många som stod och lyssnade, dock stod de verkligen och lyssnade och i den klassiska "hästskon" (första gången vi råkat ut för den i den skalan). Efter en stund, någonstans i mitten av setet, började den dock lösas upp och publiken började röra på sig lite för att i sista 3 låtarna röja på ordentligt.

Vi tog en paus på 15-20 min för att sedan kliva upp för andra set och nu hade publiken vaknat till på allvar. Vi fick grym respons och det blev bara bättre och bättre vartefter setet rullade på. Det var gränsfall på att det bildades en moshpit när vi körde Smells Like Teen Spirit och sen höll det i sig hela vägen ut för att, i vanlig ordning, kulminera i Killing In The Name.

Sammanfattningsvis var det en mycket rolig spelning med en, som vanligt, grym publik. Tack till BK Bar. Stort tack till Roger från Hillbillys From Hell som hoppade in som basist istället för David som inte kunde vara med denna gång. Tack även till Tomas och Johan från Soundservice för att ni levererade grymt bra ljud.

Nu laddar vi inför after-ski på Harrys i Sälen nu på söndag.

Setlistorna för kvällen:
Set 1
1. Last Caress – Metallica (Misfits)
2. Paranoid – Black Sabbath
3. Whole Lotta Love – Led Zeppelin
4. Minus Celcius - Backyard Babies
5. Mother – Danzig
6. Toys And Flavors – Hellacopters
7. Sleeping My Day Away – D-A-D
8. Somebody To Love – Jefferson Airplane
9. You Gotta Fight For Your Right – Beastie Boys
10.Highway To Hell – AC/DC

Set 2
1. Staten Och Kapitalet - Ebba Grön
2. Breaking The Law – Judas Priest
3. Doctor Doctor – UFO
4. Keep On Rockin' In The Free World - Neil Young
5. Use Somebody – Kings Of Leon
6. Die Die My Darling – Metallica (Misfits)
7. Smells Like Teen Spirit – Nirvana
8. Enter Sandman – Metallica
9. Whole Lotta Rosie – AC/DC
10.Double Nature – Mustasch
11.Killing In The Name – Rage Against The Machine

(Foto: Eric Robertsson, BULB photography)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar