Gå till www.franticfive.se

onsdag 31 mars 2010

After-race på Speedweekend i Funäsdalen

I fredags, den 26/3, blev det en liten oplanerad "bonusspelning" inbokad. Vi fick sent en förfrågan om vi kunde komma och spela på Gyllene Bocken i Ljusnedal i samband med Speedweekend som anordnades där den helgen.

Som det skulle visa sig så hade vi sådan tur att jag (Rickard) redan var i Messlingen (3 mil därifrån), Matilainen var i Vemdalen (7 mil därifrån) och Rasmus var i Sälen (ca 18 mil därifrån) - alla på semester. Tyvärr kunde inte David då han var tvungen att jobba så Roger från Hillbillys from Hell fick återigen agera stand-in på basen. Bånge och Roger drog så det tunga lasset de ca 60 milen från Strängnäs upp till Ljusnedal och var där torsdag kväll.

Mitt på dagen på fredagen började vi sammanstråla en efter en för att rigga upp grejerna och göra klart.

Vi började med att riva av ett set utomhus vid 16:30 på något som de kallade "after-race". Vi körde i ca 1h medan publiken satt i solen på renfällar och drack gott från isbaren.

Efter att det var klart plockade vi ner allting och bar in det inomhus bara för att rigga upp allt igen inne på restaurangen. Det var första gången vi riggat två gånger på samma dag, inte så överdrivet kul faktiskt men det finns en första gång för allt.

Senare på kvällen runt 22:30 var det dags att köra igång "riktiga spelningen". Vi körde ungefär samma setlistor som senast vi var på BK-Bar (eftersom Roger var med på bas även då). Till en början var det kanske bara 20-30 personer på plats på dansgolvet men ju längre första set flöt på desto mer folk började strömma in från de olika barerna.

Det var inte så mycket folk på stället överhuvudtaget, många skulle tävla dagen efter och sparade sig till lördag kväll (då det tydligen var fullsatt fick vi höra). Men de som var där denna kväll körde på järnet. Mot slutet av andra set var det som vanligt totalt röj på golvet! Både publik och personal var mycket nöjda och vi hade grymt roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar