Gå till www.franticfive.se

torsdag 18 februari 2010

Ingen hejd hos No Name MC Sweden!


Helgen som var arrangerade No Name MC Sweden sitt, numer, årliga Tattoo Party. Artister och försäljare fanns på plats för att för att berika besökarnas kroppar med sina konstverk.

Efter att ha riggat ljus, ljud och soundcheckat på fredagskvällen var det på lördagen dags att leverera. Först ut runt ca 22:00 var Bandverket som körde på hårt och fick igång publiken. Lite senare strax innan midnatt var det dags för oss att köra!

Lite nervöst var det då vi hade ett gäng nya låtar i seten. Nog för att vi kunde dem utan och innan men man vet aldrig hur låtar kommer tas emot av publiken förren man testat dem live första gången. För att sätta ribban direkt från början, gällande vad detta skulle bli för spelning, startade vi med Last Caress. Detta fick fart på publiken direkt från det att första textraden lämnat Rasmus läppar! Den lilla spänning som fanns inför låtval var som bortblåst redan efter första två låtarna. Det var inget som helst problem att få respons på publiken som rätt snart rockade på ordentligt!

Efter att ha rivit av Wild Side, som var speciellt inrepad för Marre på No Name MC (till hans enorma glädje), tog vi en liten paus på 15-20 min. Publiken måste ju hinna skaffa sig förfriskningar och inte spendera all tid rockandes framför scenen...

Om vi trodde att det var bra respons i första setet så var vi helt ute och cyklade! Vi drog igång andra set och direkt efter halva första låten var det packat framför scenen och publiken rockade som galningar! Det var knappt möjligt, men någonstans i mitten av setet så höjdes trycket ytterligare ett par snäpp. Det var helt galet tryck i lokalen och vi bara sög in all energi från publiken för att sedan kasta tillbaka den igen. Detta fortsatte trappas upp för att sen totalt explodera när Killing In The Name började ljuda i högtalarna!

Oj vilken spelning! För även om den tekniskt inte var helt perfekt, vi hade en del problem med ljudet (det var inte vi som mixade som vi normalt gör), så blev det ett jäkla röj och publiken verkade nöjda (minst sagt).

Stort tack till No Name MC Sweden för att vi fick möjligheten att spela och jättetack till alla (enligt uppgift strax över 300 personer) som kom och rockade!

Kolla in bildgalleriet från kvällen här!

Setlistorna för kvällen:
Set 1
1. Last Caress – Metallica (Misfits)
2. Paranoid – Black Sabbath
3. Whole Lotta Love – Led Zeppelin
4. Minus Celcius - Backyard Babies
5. Mother – Danzig
6. Toys And Flavors – Hellacopters
7. Sleeping My Day Away – D-A-D
8. Somebody To Love – Jefferson Airplane
9. Are You Gonna Be My Girl – Jet
10.You Gotta Fight For Your Right – Beastie Boys
11.Whole Lotta Rosie – AC/DC
12.Wild Side – Mötley Crüe

Set 2
1. Staten Och Kapitalet - Ebba Grön
2. Breaking The Law – Judas Priest
3. Doctor Doctor – UFO
4. Keep On Rockin' In The Free World - Neil Young
5. Use Somebody – Kings Of Leon
6. Die Die My Darling – Metallica (Misfits)
7. I Wanna Be Sedated – Ramones
8. We’re Not Gonna Take It – Twisted Sister
9. Smells Like Teen Spirit – Nirvana
10.Enter Sandman – Metallica
11.Double Nature – Mustasch
12.Killing In The Name – Rage Against The Machine
13.Highway To Hell – AC/DC

Extranummer efter stora påtryckningar (var inte planerat)
1. 800 grader - Ebba Grön

(Foto: Martin "Marre" Wallström, No Name MC Sweden)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar