Gå till www.franticfive.se

söndag 25 oktober 2009

500 pers lyfte taket på BK Bar!

David visar stolt upp sitt nya svarta plektrumskydd svamlandes nåt om "Knight Rider" och pratande instrument...

Så var spelningen på BK Bar avklarad och vilken kväll det blev! Inför spelningen var vi lite oroliga för hur mycket publik det skulle bli eftersom det samma kväll var premiär för Dansbandskampen i Strängnäs, det visade sig senare vara en ogrundad oro.

Dagen började som vanligt; bära grejer. När vi dyker upp på eftermiddagen för att börja rigga ser vi till allas förtjusning att det sitter en fantastisk ljusrigg i taket, vi får också vet att det kommer finnas en tekniker som kommer köra ljuset under spelningen. Grymt kul! Efter att ha soundcheckat med hjälp av Tomas från Soundservice kommer nästa fas i "spelandet"; väntan.

Klockan 23:40 var det äntligen dags. Det hade fyllts på med rätt mycket folk, några hade till och med lämnat Dansbandskampen för att komma och kolla på oss. "Känn ingen press...".

Vi drog igång första setet och till en början var responsen lite avvaktande även om det var rätt mycket folk framför scenen. " - Undrar hur det här ska gå...". Men när vi kom till "Minus Celsius" så var oron borta, det var som att någon öppnade kranarna på fullt och helt plötsligt vi hade full respons! Våra nyaste låtar "Are You Gonna Be My Girl?" och "Nobody's Wife" funkade bra de med, speciellt den sistnämnda där det var skön allsång. Efter första set tog vi en kort paus på 15-20 min.

När vi kom tillbaka för andra setet, det tyngre artilleriet, var det packat på stället. 00:45 drog vi igång och nu var det ingen som höll tillbaka varken på scen eller framför. Det var totalt fullt med folk framför scenen, nu var det bara att köra järnet! Efter att ha fått total "hockey-kör" på både "Use Somebody" och "We're Not Gonna Take It" så kände vi alla precis hur det skulle sluta från "Smells Like Teen Spirit" och framåt - totalt röj! Och mycket riktigt. När vi var på sista låten, "Killing In The Name", så hoppades det och skreks som aldrig förr och de höll ut hela vägen genom extranumren!

Det var en helt  fantastisk publik som inte höll igen på några punkter vilket gjorde det till en spelning vi sent kommer glömma.

Tack till alla som dök upp och röjde järnet! Vilket drag! Tack också till Tomas från Soundservice för hjälp med soundcheck och för att vi fick använda den helt fantastiska ljusriggen (tack även till ljusteknikern, grymt kul med proffsigt ljus!).

Mer bilder dyker upp i galleriet inom någon dag eller två.
(Foto: Marie Carlsson)

Setlistan denna kväll;
Set 1
1. Doctor Doctor - UFO
2. Paranoid - Black Sabbath
3. Minus Celcius - Backyard Babies
4. Nobody's Wife - Anouk
5. Are You Gonna Be My Girl - Jet
6. Staten Och Kapitalet - Ebba Grön
7. Breaking The Law - Judas Priest
8. Sleeping My Day Away - D-A-D
9. Toys And Flavors - Hellacopters
10. Highway To Hell - AC/DC

Set 2
1. Keep On Rockin' In The Free World - Neil Young
2. 800 grader - Ebba Grön
3. Die Die My Darling - Metallica (Misfits)
4. Mother - Danzig
5. Use Somebody - Kings Of Leon
6. We’re Not Gonna Take It - Twisted Sister
7. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
8. Enter Sandman - Metallica
9. Double Nature - Mustasch
10. Killing In The Name - Rage Against The Machine

Extranummer
1. Last Caress - Metallica (Misfits)
2. Whole Lotta Rosie - AC/DC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar