Gå till www.franticfive.se

tisdag 18 augusti 2009

Brutalrock i Ramsberg!

I lördags i konstant regn "mitt ute i skogen" rockades det som aldrig förr! Maken till röj har sällan skådats! Jag har svårt att hitta ord för att beskriva upplevelsen uppifrån scenen, superlativen räcker liksom inte till.

I helgen var vi inbjudna till lilla Ramsberg för att spela på en årligt återkommande kräftskiva (7:e året detta år). De speciellt inbjudna gästerna kom från i princip hela landet (dock med en koncentration på Göteborg). Några av oss i bandet åkte upp en dag tidigare med en förhoppning att hänga ut och ha det trevligt, och vi blev inte besvikna. Det är mycket sällan man stöter på en så pass stor skara människor som alla har samma inställning; festa och ha kul tillsammans oberoende vad människorna har för bakgrund eller status i samhället. Grymt roligt!

Tyvärr kunde David, vår basist, inte följa med utan vi fick försöka hitta någon annan. Som tur var hade Roger från Hillbillys From Hell möjligheten (som även spelade med oss på Muskö Sjökrog). När det blev känt att Roger skulle med kom det även en fråga från Tobbe (leadsång i samma band) om inte han kunde få haka på och köra 3:e-gitarr och sjunga lite. "The more the merrier" som de säger och han fick självklart följa med.

Efter att ha riggat på den lilla pitoreska dansbanan under dagen började det tyvärr regna framåt eftermiddagen. Festarrangörerna hade självklart förutsett detta och hade ett par tält på området. Efter middagen drogs ett stort partytält ut på dansbanan framför scenen för att i alla fall få lite skydd för regnet.

Vi rev av vårt första set på 8 låtar runt 21-21.30 och det gick bra med bra respons från publiken som snabbt glömde bort att det regnade och var max 14-15 grader ute. Många kom på att istället för att klä på sig för att skydda sig mot regnet var det enklare att ta av sig halvnakna och bara röja på.

Medan vi tog en paus gjorde DJ'n ett grymt jobb med att igång dansgolvet och efter någon timme gick vi upp för att riva av andra setet på 12 låtar.

Under de första 2-3 låtarna var jag lite orolig dock. Det var många som var uppe och röjde järnet men inte alls lika många som under första setet, "skulle vi kört 1 långt istället kanske?". Men mina farhågor var ogrundade, någonstans i mitten av setet så var det som att någon bara öppnade portarna och helvettet brakade lös! Jag har aldrig varit med om något liknande vilket i och för sig inte säger så mycket, men både Roger och Tobbe sa precis samma sak och de har spelat i 15-20 år!


Ju längre setet gick desto bättre blev det. Det flög folk till höger och vänster vilket bitvis gjorde det svårt att spela då scenen endast var ca 10-15cm hög = det kom med jämna mellanrum folk inflygandes över medhörningar, pedaler, micstativ (vilket ledde till en och en annan käftsmäll från mikrofonen) m.m. Och det var blött även om vi stog under tak, det sprutade vatten och kom nersköljandes från taket på tältet (Bånge blev dyngsur mitt i en låt när han var ute på golvet och lirade gura).

Men vi klagade inte, tvärtom, bättre respons är svårt att få och alla var glada och verkade ha fantastiskt kul!

När man inte trodde att det kunde eskalera mer drog vi igång Smells Like Teen Spirit med Nirvana (vilket ledde till en mindre moshpit på golvet) följt av några AC/DC låtar och avslutades med Killing In The Name med Rage Against The Machine - då var det kört! Det var tokblött och folk slammade varandra runt på golvet (och upp på scenen), någonstans här rök tältet oxå. Det blev bara sopor kvar av det!

När vi trodde att vi vara klara stog det klart att det fanns ingen möjlighet att vi skulle kunna kliva av. Då vi inte hade repat in mer med Roger och Tobbe så drog vi av 2 låtar från första setet igen och sen gav vi upp totalt urladdade och helt slut.

Ett jättetack till den oförglömliga publiken och stort tack till Henke med familj och kompisar som fixade och försåg oss hela helgen. Det funkade grymt bra! Hoppas vi kommer tillbaka nästa år igen!

*EDIT* Nu har vi lagt upp ett galleri med bilder från helgen.

1 kommentar:

  1. Att det inte har tillkommit någon kommentar tidigare av mig på detta fantastiskt trevliga blogginlägg är ju skam. Jag måste tacka tillbaka och säga att om denna trevliga tradition fortsätter i Ramsberg har ni en stående inbjudan=). Kan inte annat än hålla med, jag får rysningar tätt följt av lyckorus när jag läser hur pass bra ditt inlägg sammanfattar helgen i Ramsberg! Hörs och ses snart förhoppningsvis. Fridens Liljor

    SvaraRadera