Gå till www.franticfive.se

onsdag 29 juli 2009

Fullt ös i skärgården!

Plojspelning för Silja Galaxy från flybridge på Björnes båt. T.om. delar av besättningen verkade uppskatta det då de klev ut från bryggan och diggade i takt.

Vilken vecka det blev! Nu har vi gjort Stockholms skärgård så det står det härliga till!

Det började fredagen den 17:e med att vi lastade i alla grejer i bil och släp för att bege oss till Muskö för F&S Summerparty 2009. Delar av bandet tog Bånges båt från Strängnäs för att vi skulle ha någonstans att sova.

Väl framme möttes vi av en pitoresk liten sjökrog belägen inne i en liten vik vid Mickrums brygga. Vi riggade upp grejerna och kvällen rullade på och innan oss spelade "Different Style" (ett ihoplockat band från Nyköping som var grymt duktiga) samt "Skellington" från Stockholm. Vår spelning blev helt fantastiskt rolig med en grym publik som halvt som halvt rev stället i sann rock n roll-anda.

På lördagen packade vi ihop alla grejer och lastade på dem på Björnes moderskepp för transport till Utö där nästa spelning skulle ske på lördagskvällen. På trippen över passade man på att "repa" uppe på fly-bridge. Något som senare var uppskattat av gästerna i hamnen på Utö, men inte av personalen som mer bestämt än vänligt satte stopp för det.

Sedan började strulet. För att göra en lång historia mycket kort så innefattade det avsaknad av båtplats, allmänt ointresse och en krögare som inte hade tillstånd för live-musik så att farbror blå kom och drog ur pluggen efter några låtar. Vi i bandet tog då istället båten tillbaka till Muskö och avnjöt där livemusik från ett helt fantastiskt blues-band. Jag minns tyvärr inte vad de hette, men jäklar vad de gned på!

På söndagen var det bara att packa ihop och åka hem igen och vila...fram till onsdag.

Onsdag eftermiddag bar det av igen när jag (gitarr), Bånge (gitarr) och Matilainen (trummor) begav oss ut från Södertälje för att bara slappa och ta det lungt. Med oss hade vi endast lite små förstärkare och aukustiska gitarrer.

Lugnet höll sig i 2 dagar tills Björne (vår förre trummis) ringde från Waxholm och var grymt sugen på att rocka, så sugen att han tog bilen till Strängnäs och vår replokal för att hämta 2st 4x12'or, toppar samt en basrigg!

- "Ja, varför inte?" tyckte vi och satte styr mot Waxholm för att byta skepp och rigga upp grejerna på Björnes flybridge.

Fredag och lördag vigdes sedan i bluesens och rock n roll'ens tecken när vi puttrade runt på måfå bland kobbar, skär och skärgårdskrogar för att spela för dem som ville lyssna (och några som inte ville lyssna).

Hela helgen var grym men höjdpunkterna var nog ändå när;
1) Vi stog och spelade för deltagarna i årets Poker Run.
2) Vi spelade långsides med Silja Galaxy.

Nu laddar vi inför den 8/8 när vi är tillbakabjudna till Muskö Sjökrog av krögaren där för att köra lite rock till deras Afterbeach.

Mer bilder och filmer kommer inom kort...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar